Ce tipuri de creuzete pentru narghilea există?

Ce tipuri de creuzete pentru narghilea există?
         Poate v-ați întrebat uneori, căte tipuri de creuzete și care este diferența între ele? Mai jos găsiți răspunsul la întrebările voastre.

          Unul din cele mai importante accesorii pentru narghilea este creuzetul. Creuzetul este, alaturi de sistemul de incalzire de tip folie, sita sau smokebox decisiv pentru gustul și cantitatea de fum a narghilelei. Și exact asta contează cel mai mult atunci când vine vorba de fumat. Pentru a gasi cea mai buna versiune de creuzet pentru tine, avem o selecție variată de peste 10 brand-uri diferite de creuzete de narghilea disponibile. Unele din cele mai populare modele sunt produse de Oblako, Solaris, Voskurimsya, Werkbund etc.

          Cele mai cunoscute tipuri de creuzete sunt Phunnel (cu o gaură în mijloc) și Killer (cu mai multe găuri) fabricate din diferite materiale precum lut de diferite culori, argilă, sticlă sau silicon, ba chiar uneori chiar din metal. De asemenea, mai există și creuzete de tip Turkish.

          Cele mai cunoscute brand-uri de creuzete la nivel internațional sunt Oblako și Solaris.

          1. Killer

          Un model de la Solaris este, de exemplu, Solaris Killer, care este realizat din lut de foarte bună calitate și este acoperit cu glazură sau fără glazură. Selecția de culori este diversă și la acest model. Este cel mai ales și folosit model datorită raportului calitate-preț și a varietății modelelor disponbile (Moon, Dark Matter, Nova etc.)
          Alte modele de creuzete de tip Killer folosite mai ales pentru aromele Dark dar nu numai sunt Voskurimsya, Kong, Cosmobowl și altele care făcute corect și cu atenție pot oferi o sesiune intensă și plăcută de narghilea.

          2. Phunnel

          La Oblako cel mai popular model este Oblako Phunnel Glazed M. Acesta este pe piață de mai bine de 5 ani și este încă unul dintre cele mai vândute creuzete, ceea ce denotă calitatea creuzetului!

          În timp ce Oblako Phunnel nu era adesea disponibil în toate culorile din cauza dificultăților de livrare din Rusia, un model similar a fost produs de Hookain cu Hookain Lit Lip, care a câștigat multă popularitate. Spre deosebire de culoarea maro a lutului folosit de Oblako, culoarea de bază a argilei de la Hookain este alb-gri. Dacă vorbim de buget găsim creuzete glazurate de tip Phunnel de la producători precum Wolf, 2x2, Secret Bowl care au fabricat creuzete similare cu cele de la Oblako la un preț mai accesibil. De asemenea, exista creuzete de tip phunnel și din gama premium cu materiale mai bune și lucrate cu o atenție mai mare precum Alpaca, Hookah John sau Glina.

          Alt creuzet de tip phunnel ce vine la pachet cu HMD-ul și este foarte bun pentru sesiuni lungi constante este fabricat în Franța și se numeste Quasar Raas și este fabricat din sticlă și silicon. 

          3. Turkish

         
Creuzetele de tip Turkish sunt printre primele apărute și se folosesc în general cu folie de aluminiu sau sită, uneori, și cu smokebox. 

          Fie că doriți un creuzet la un preț mai accesibil sau ceva premium, dacă sunteți atenți la pregătirea acestuia și la gestionarea căldurii sesiunea poate fi una plăcută.
 
  • Despre Smokebox & HMD

          Deși avem o secțiune separată în care discutăm despre smokebox-urile pentru narghilea și alte sisteme de gestiune ale căldurii dorim să vă reamintim că este un element foarte important care, pus alături de creuzet contează uneori mai mult decât narghileaua pe care o folosim.

          Pe lângă câștigătorul preț-performanță ONMO, oferim și alte mărci de smokebox-uri. Printre acestea se numără și marca Kaloud, care este considerată un pionier deoarece Kaloud Lotus a fost primul HMD din lume. Acest model, ca și ONMO HMD, este fabricat din aluminiu și, prin urmare, este ideal pentru începători.

          În plus, avem și HMD-uri de la WD și Na Grani, care sunt fabricate din oțel inoxidabil și, prin urmare, sunt mai potrivite pentru fumătorii mai avansați, deoarece HMD-ul poate deveni mult mai fierbinte cu acest material, iar fumătorul trebuie să stăpânească management-ul căldurii!

BONUS: Care este diferența dintre creuzetele de tip Killer și Phunnel?

          Diferența dintre creuzetele de tip Killer care au în medie 5 gărui și creuzetele de tip phunnel cu o singură gaură în mijloc este simplă atâta timp cât o cunoști. În creuzetele de tip killer, orice aroma, mai ales cele dark leaf sunt mai intense pentru ca fluxul de aer pe care il tragi atunci când fumezi din narghilea trece prin aroma imbibată cu melasă și acest lucru sporește intensitatea fumului Pe când în phunnel, având o singura gaură pe mijloc unde nu este deloc aromă ,când tragi din narghilea fluxul de aer nu va trece prin aromă însemnând că nu va fi la fel de “tare” fumul. Alt aspect este acela că din phunnel nu curge melasa în vas după o sesiune de fumat dar în killer curge pe coloană până în vasul cu apă și va da gust apei. Dacă nu se dorește să curgă melasa din creuzetele de tip killer se poate folosi un catcher pentru melasă.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!