Cele mai frecvente greșeli la începători și nu numai!

Cele mai frecvente greșeli la începători și nu numai!

          Nu este ceva neobișnuit ca începătorii să întâmpine probleme cu fumatul de narghilea, cum ar fi gustul neplăcut, tragerea apei pe furtun sau chiar spargerea componentelor. În acest articol, vom trece peste toate aceste probleme și vă vom spune cum să le evitați. În acest fel, vă puteți bucura de narghilea pentru o lungă perioadă de timp și puteți face sesiunile de fumat distractive și gustoase.

Cele mai frecvente 6 greșeli ale începătorilor:

  1. Narghileaua are gust de cărbune;
  2. Narghileaua nu dă fum;
  3. Aroma devine prea puternică;
  4. Curățarea narghilelei (Clătirea vasului cu apă fierbinte);
  5. Prea multă apă în vas;
  6. Graba în alegerea narghilelei.
 
Narghileaua are gust de cărbune
 

          Majoritatea începătorilor spun că simt un gust intens de cărbune atunci când fumează narghilea. O concepție greșită pe care o fac adesea începătorii este că aprind rapid cărbunii, neavând răbdare să fie complet aprinși sau folosesc cărbuni cu autoaprindere. Acest lucru dă un gust rău narghilelei și este, de asemenea, extrem de nesănătos, deoarece reziduurile toxice ale cărbunilor cu autoaprindere sunt inhalate prin acest proces. În plus, este nevoie de mult timp pentru a aprinde narghileaua în acest fel. Cu siguranță, ar trebui să folosiți cărbune natural de cocos în loc de cărbunii cu autoaprindere, deoarece aceștia vor avea o mare influență asupra gustului. Fie că aprindeți cărbunii pe aragaz sau pe plita specială pentru cărbunii de narghilea este important ca aceștia sa fie roșii pe toate părțile. Abia atunci cărbunele este gata să fie pus pe narghilea.
          Un alt motiv pentru care narghileaua ta poate avea gust de cărbune este lipsa sau gestionarea incorectă a căldurii. Asigurați-vă că începeți întotdeauna sesiunea din exterior. Dacă folosiți folie de aluminiu sau sită și așezați cărbunele prea pe mijloc de la început, există un risc mare ca aroma din creuzet să primească prea multă căldură. Ulterior, puteți apropia cărbunii, în funcție de gustul dvs. și de intensitatea aromei. Continuați până ajungeți în „punctul dulce” – punctul în care aroma are un gust intens și cantitatea fumului este optimă! De asemenea, dacă este folosit un sistem de gestionare al căldurii de tip smokebox este recomandat sa fie aprinsă narghileaua cu 3 cărbuni și apoi să rămână cu 2 pentru 30-40 de minute.
 

Narghileaua nu scoate fum
 

          Pentru a obține o cantitate ideală de fum, pregătirea creuzetului este esențială. Există diferite metode de a aranja creuzetul și de a pune aroma în el. Îi sfătuim pe toți începătorii să așeze aroma uniform și să lase puțin spațiu în partea de sus. Apoi puteți pune smokebox-ul sau folia de aluminiu.

 

Aroma este prea puternică
 

          Începătorii de narghilea ar trebui să se limiteze la început la amestecuri mai ușoare de tutun (blond sau roșu). Fumătorii cu experiență de narghilea și-au dezvoltat toleranța la tutunurile de narghilea mai puternice (dark), de-a lungul timpului. Pentru începători, aceste arome cu doze mai mari pot fi neplăcute. Branduri precum Mixto sau Adalya sunt potrivite pentru toate tipurile de fumători aflați la început.

 

Clătirea vasului de narghilea cu apă fierbinte
 

          Cea mai sensibilă parte a unei narghilele este vasul de sticlă, deoarece se poate crăpa sau chiar sparge dacă nu este curățat corespunzător. Partea cu filet de pe vas este foarte vulnerabilă (pentru narghilele cu prindere pe filet), deoarece metalul își schimbă proprietățile atunci când este expus la căldură. Din acest motiv, ar trebui să evitați întotdeauna apa clocotită sau folosirea mașinii de spălat vase pentru narghilea. Pentru mai multe detalii puteți urmări articolul nostru despre curățarea narghilelei.
 

Prea multă apă în vasul narghilelei


           Cantitatea recomandată de apă pentru narghilea diferă de la un producător la altul dar cel mai indicat este să avem coloana de jos aprox. 2cm în apă. Putem face o probă înainte să punem cărbunii pe creuzet pentru a vedea dacă tragerea este optimă și dacă mai trebuie adăugată sau eliminată apă din vas.
 

Graba în alegerea narghilelei

          Această greșeală este făcută de aproape orice fumător de narghilea la început: este impresionat de narghilele mari, „nobile” elaborate de la cel mai apropiat magazin și în cele din urmă le cumpără la un preț umflat. Cu toate acestea, majoritatea acestor narghilele sunt produse fără un brand și sunt fabricate din tablă ieftină ajungând ruginite după câteva săptămâni. Atenție la calitatea narghilelei, nu doar la aspectul ei! Inspectați întotdeauna cu atenție materialele utilizate și calitatea manoperei.


 
Alte recomandări pentru începători:

- Nu transportați narghileaua de coloană, țineți-o de vas când o mutați
- Folosiți cărbuni naturali din cocos de 26MM aprinși bine
- Curățați narghileaua cu atenție după fiecare sesiune
- Amestecați bine aromă în recipient înainte să o așezați în creuzet
- Folosiți instrumente speciale pentru așezat aromă, nu folosiți mâna
- Testați la cafenele diferite modele de narghilele pentru a vedea care vi se potrivește
- Cereți indicații persoanelor care cunosc domeniul

 

 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!